Britanya Psikanaliz Cemiyeti üyesi D.W. Winnicott bu kitabında çocuk yetiştirmenin duygusal ve psikolojik yanlarına ışık tutuyor. Winnicott’un 1955 yılından itibaren yaptığı tüm radyo konuşmalarını içeren kitapta ebeveynlerin, çocuk yetiştirirken karşılaştıkları problemlere dair verdiği örnekler, Winnicott’un sunduğu yorumlarla derinlik kazanıyor. Winnicott böylece çocuk yetiştirmenin psikolojik yönlerini olduğu kadar, ebeveynlerin psikolojisini de ele alarak, ebeveynlerde görülen suçluluk duygusunun ve annelerin çocuklarından zaman zaman sıkıntı duymasının doğal tepkiler olduğuna dikkat çekerek ebeveynlerin içgüdülerine güvenmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Türkçe Çevirinin Editörünün Önsözü
Winnicott’u Okumak Üzerine
Editörün Önsözü
1 Radyo Yayını Yoluyla Sağlık Eğitimi
2 Üvey Ebeveynler İçin
3 Bebeklerin Kumaş Parçası Emmeleri Hakkında Neler Biliyoruz?
4 “Hayır” Demek
5 Kıskançlık
6 Neler Sıkıntı Veriyor?
7 Güvenlik
8 Suçluyu Hissetmek
9 Çocukta Doğru ve Yanlış Algısının Gelişimi
10 Beş Yaşına Geldiler
11 Güvenin Oluşturulması
D.W. Winnicott’un Eserleri
Bölümlerin Özgün Kaynakları
Dizin

Bu kitabın en güzel yanlarından biri çocuk yetiştirmenin psikolojik yönlerinin yanı sıra anne babaların da psikolojisini anlatması…
Uzm. Psk. Emine Kaya Bican

http://www.anababalik.com/ebeveynlerle-sohbet/

Bu kitap, kişinin kendi olmasının ve içgüdülerini dinlemesinin önemini vurgularken, duyguları yaşamanın, onu ifade etmenin ve bunların kabul görmesinin gerekliliği üzerinde duruyor.

https://yagizlahayat.wordpress.com/2018/01/09/ebeveynlerle-sohbet/

_

D. W. Winnicott

Dr. Winnicott tıp kariyerine pediyatride başladı. Daha sonra çocuk psikolojisine yönelmesine rağmen pediyatrinin fizyolojik yanına olan ilgisini hep korudu. Winnicott’un insan gelişimine ilişkin anlayışımıza, tüm dünyaca tanınan ve takdir edilen katkıları onun bebeklerle, çocuklarla ve annelerle yürüttüğü zengin klinik çalışmalarına dayanır. Dr. Winnicott tıp alanındaki çalışmalarına Cambridge’deki Jesus Üniversitesi’nde başladı. Savaş hizmeti ile geçen bir dönemin ardından çalışmalarına Londra’da bulunan St. Bartholomew’da devam etti. Buradaki bir yıllık çalışmasının ardından meslek hayatının tamamını hastanelerin çocuklarla ilgili bölümlerinde çalışarak geçirdi. Dr. Winnicott kırk yılı aşkın bir süre çocuk psikiyatrisini ve psikanalizini yalnızca uygulamak ve öğretmekle kalmadı; İngiliz Psikanaliz Topluluğu başkanlığını yaptı, psikanaliz ve tıp literatürüne son derece önemli katkılarda bulundu. Psikanalist ve psikiyatristlerin dışında bu alanla ilişkili pek çok profesyonel gruba, örneğin öğretmenlere, ebelere, ebeveynlere, sosyal hizmet çalışanlarına, hâkimlere, fizikçilere çocuk gelişimi üzerine dersler verdi. Through Paediatrics to Psychoanalysis [Pediyatriden Psikanalize]; The Child, the Family and the Outside World [Çocuk, Aile ve Dış Dünya]; Maturational Processes and the Facilitating Environment [Olgunlaşma Süreçleri ve Kolaylaştırıcı Çevre]; Playing and
Reality [Oyun ve Gerçeklik] onun en tanınmış kitaplarından bazılarıdır.